3.dan OZVVS G.Radgona na turistični kmetiji Roškar v Lastomercih

3.dan OZVVSTokrat smo že tretjič zapored preživeli prečudovit dan v prijateljskem druženju veteranov. Kljub slabi vremenski napovedi, nam je bilo vreme naklonjeno vse od začetka srečanja, ki se je začelo ob 10.00 uri z ribolovom v ribnikih Turistične kmetije Roškar v Lastomercih. Ostali veterani, člani družin in ostali smo se zbrali ob 13.00 uri pri OŠ v Gornji Radgoni, kjer smo se odpravili na turistično kmetijo bodisi kot pohodniki ali kot kolesarji.
3.dan OZVVSLahka pohodniška in kolesarska pot, z vmesnimi postajami za okrepčitev, se je končala s prihodom na turistično kmetijo nekaj čez 15.00 uro. Pozdravil nas je predsednik združenja Jože Makovec, ki je na kratko predstavil dogajanja od zadnjega srečanja. V imenu županov občin Gornja Radgona, Radenci, Sv. Juruij ob Ščavnici in Apače nam je lep dan in prijetno druženje zaželel župan Janez Rihtarič. Z obiskom nas je presenetil in nas tudi pozdravil generalni sekretar ZVVS Mitja Jankovič . Po podelitvi priznanj so se pričele športne aktivnosti v nogometu, streljanju z zračno puško, metanju pikade, šahu.

Organizacijski odbor, ki ga je vodil Brane Klun3.dan OZVVS, Brane Klun, je za letošnje srečanje pripravil majhno presenečenje. Povabili so predstavnike slovenske vojske, da se nam predstavijo. Iz Maribora so prišli predstavniki 74. MOTB (MOTORIZIRANI BATALJON), ki deluje v sestavi 1. brigade ter zagotavlja bojne zmogljivosti za izvajanje nalog nacionalne obrambe in zavezništva zunaj slovenskega ozemlja. Predstavili so: SKOV 8×8 Svarun – PATRIJA • Srednje kolesno oklepno vozilo (SKOV) 8×8.
3.dan OZVVS, SvarunSvarun je modularno oklepno vozilo, ki je za Slovensko vojsko izdelano v štirih izvedenkah: oklepni transporter, poveljniško vozilo, pehotno bojno vozilo in samovozni minomet 120 mm. Vozila imajo dobro oklepno in protiminsko zaščito, veliko mobilnost, sistem RKB zaščite in različne oborožitvene postaje s sodobnimi elektro-optičnimi senzorji. V vsa vozila je vgrajen sodoben sistem C4I. Vojaki so vozilo predstavili in omogočili obiskovalcem, da so si ga ogledali tudi v notranjosti.

Vsi, ki smo se srečanja udeležili, nam bo ostal v lepem spominu z željo, da se dobimo tudi naslednje leto, še v večjem številu

Rezultati športnih tekmovanj: 
TEKMOVANJE V RIBOLOVU

mesto

tekmovalec

rezultat v kg

  1.  
PODLESEK EVGEN

11,17

  1.  
KRAJNC JOŽE

9,85

  1.  
ČEH ANTON

9,60

Skupni ulov:   64,48  kg
Nastopilo je:  14  tekmovalce

 

PIKADO

mesto

tekmovalec

  1.  
RESNIK RADO
  1.  
SLEKOVEC FRANC
  1.  
ČEH NIKO

Nastopilo je :  24   tekmovalcev

 

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

mesto

tekmovalec

rezultat

1.

KOCBEK ANTON

89

2.

GORENC SLAVKO

78

3.

KLUN BRANE

74

Nastopilo je: 14 tekmovalcev

ŠAH

mesto

tekmovalec

1.

RIHTARIČ IVAN

2.

ŠTRAKL MILAN

3.

LADIHA JOŽE

Nastopili so :  3  tekmovalci

 

MALI NOGOMET

ekipa – A

ekipa – B

rezultat

POLICIJA ZBIGOVCI

3:1

 

.Objava na strani Pomurje.si

Fotoalbum Zapisala: Martin in Brane