4.dan veteranov v Lastomercih

4-dan veteranovKljub slabim vremenskim razmeram smo ponovno preživeli prečudovito srečanje, tokrat že četrtič. Prvi, ki so se zbrali pri ribniku Turistične kmetije Roškar v Lastomercih so bili ribiči. S tekmovanjem so pričeli ob 9. uri.
Vreme res ni bilo najbolj ugodno toda kljub temu se je ob 12. uri pred OŠ Gornja Radgona zbralo kar nekaj pohodnikov in kolesarjev. Pričakal jih ravnatelj OŠ Dušan Zagorc, z dobrodošlico in z okrepitvijo. Startali so  istočasno kolesarji in pohodniki.  Kolesarje  je vodila pot  do  spominskih  obeležij vojne za samostojnost ’91 v Gornji  Radgoni  in Radencih,  kjer  so  prižgali  sveče   in se nato napotili čez Kapelo  in  Očeslavskega mlina do  Lastomerc.  Pohodniki so ubrali pot  po Polički cesti do spominskega obeležja v Policah, kjer so počastili spomin obveščevalcu  NOB  Franciju Horvatu.  Seveda je pot, kot vsako leto do  sedaj,  imela vmesne počitke, ne zaradi težavnosti poti, temveč  zaradi  prijaznosti  domačinov,  ki so pohodnike – veterane z veseljem pogostili s svojimi  dobrotami. Pri tem  gre  posebna zahvala  našemu  članu  Branku Brusu.
Prihod v Lastomerce je bil  ob  dogovorjenem  času.  Pohodniško  zastavo  so  pohodniki predali  Branku  Klunu,  predsedniku organizacijskega odbora.  V kratki svečanosti sta vse udeležence pozdravila in nagovorila Branko Klun  in predsednik  OZVVS Gornja Radgona Jože  Makovec. Sledila  so srečanja veteranov  in tekmovanja  v pikadu, streljanju in  šahu. Veterane  so  razveselile tudi  nagrade, ki  so  si  jih  »priborili« z  izvlačenjem  srečk v srečelovu.
Res, da tokrat zaradi  nepredvidljivega vremena ni  bilo udeležencev kot  v  prejšnjih treh  srečanjih, vendar za vse  tiste, ki smo se zbrali bo tudi ta dan  ostal  v nepozabnem  spominu.

Za prečudovito druženje in organizacijo  gre posebna zahvala organizacijskemu  odboru ,  še  posebej Branko  Klunu.

Rezultati tekmovanj

Fotogalerija