9. dan veteranov OZ VVS Gornja Radgona

Veterani OZ VVS Gornja Radgona četrto soboto v mesecu maju organiziramo športno in družabno srečanje, poimenovano “Dan veteranov”. To je naš dan, ki je namenjen druženju ob jedači in pijači ter  tekmovanju v športnih igrah, seveda prilagojenim naši starostni dobi. Osem let do sedaj smo se  dobivali na Kmečkem turizmu Roškar v Lastomercih.  Zaradi zaprtja tega gostišča smo poiskali novo lokacijo. Tako smo 9. dan veteranov OZ VVS Gornja Radgona organizirali v soboto, 26. maja 2018 v Lovskem domu v Črncih. Z družinskimi člani in gosti se nas je zbralo  okoli sto veteranov. Tudi ribiči so za tekmovanje v športnem ribolovu izbrali novo lokacijo tekmovanja in sicer ob ribniku v Zgornjem Konjišču že ob 8. uri.

Družabno srečanje veteranov v Lovskem domu Črnci se je pričelo ob 15. uri. Udeležili so se ga tudi nekateri ugledni gostje: župan Občine Apače Franc Pižmoht, župan Občine Gornja Radgona  Stanislav Rojko, župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, predstavnik OZ VVS Murska Sobota Štefan Flisar in delegacija RKS – OZ Novo mesto, ki so bili gostje RKS – OZ Gornja Radgona. Veterani smo se pomerili v različnih športnih disciplinah: pikadu, streljanju z zračno puško, metu bombe, šahu in balinčku. Vsem najboljšim tekmovalcem so predsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus, podpredsednik OZ VVS Gornja Radgona Milan Kuzmič in predsednik organizacijskega odbora Branko Klun, podelili zaslužene kolajne za prva tri mesta iz vsake športne discipline. Najuspešnejši med tekmovalci je bil Milan Srt, ki si je prislužil kar štiri kolajne. Prejel je dve zlati kolajni za met bombe in streljanje z zračno puško ter dve srebrni kolajni, in sicer v pikadu in balinčku.

Druženje je trajalo do večernih ur ob prijetnih vonjavah z žara, ki sta ga pripravljala mojstra Branko Sever  in Hinko Režonja, oba iz sosednje vasi Žepovci. Za šankom je pridno delal Zvone Benko, ki je pobudnik naših družabnih srečanj. V začetku srečanja je Zvone Benko prevzel odlikovanje Red ZVVS III. stopnje, ki mu je bilo podeljeno na Glavnem zboru veteranov vojne za Slovenijo 7. aprila 2018 v Murski Soboti.

 

Rezultati športnih tekmovanj: 

TEKMOVANJE V RIBOLOVU

mesto tekmovalec rezultat v kg
1.       MERČNIK DARKO 25,45
2.       PERŠA MATJAŽ 17,70
3.       VARGA LEON 12,35

Skupni ulov:   106,75 kg

Nastopilo je:  14 tekmovalcev

PIKADO

mesto tekmovalec rezultat
1.       IVANEK VINKO 384
2.       SRT MIRAN 345
3.       ŽURMAN BRANKO 339

Nastopilo je :  23 tekmovalce

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

mesto tekmovalec rezultat
1. SRT MIRAN 72
2. MAUKO DEJAN 68
3. ZEMLJIČ JOŽE 63

Nastopilo je:   18tekmovalcev

ŠAH

mesto tekmovalec
1. ZVER FRANJO
2. KOLMANIČ SLAVKO
3. KOROŠEC BRANKO

NastopilI  so:  3 tekmovalci

               BALINČEK

mesto tekmovalec rezultat
1. KUZMIČ MILAN 25  
2. SRT MIRAN 24  
3. SRT RUDI 24  

Nastopilo  je :  23 tekmovalcev  (od tega 7 članov)

MET BOMBE

mesto tekmovalec rezultat
1. SRT MIRAN 15  
2. BRUS NIKO 13  
3. KOLMANIČ SLAVKO 11  

Nastopilo  je :  22 tekmovalcev 

 

Foto: Dani in Martin

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.