Ekskurzija učencev OŠ s področja UE G. Radgona v Kadetnico Maribor

Po izvedenih predavanjih v osnovnih šolah o Osamosvojitveni vojni 1991, je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona pripravilo za učence na področju Upravne enote Gornja Radgona dve  strokovni ekskurziji. Prvo v  v ponedeljek, 19. decembra 2016 za OŠ Apače, Radenci, Negova, Kapela in Sveti Jurij ob Ščavnici, ter drugo v sredo, 21. decembra 2016 za OŠ Gornja Radgona. Skupaj se je udeležilo okrog 100 učencev. Obiskali smo Kadetnico v Mariboru, kjer so nam gostitelji priredili prijazen sprejem. Pozdravili so nas predsednik ZVVS, generalmajor Ladislav Lipič, poveljnik 72. brigade SV – brigadir Franc Koračin in načelnik Vojaškega muzeja – polkovnik Miran Fišer. Ogledali smo si zgodovino Kadetnice in njeno obnovo. Posebej zanimiva je bila razstava o Vojni za Slovenijo in razstava orožja v različnih obdobjih.

Za vse udeležence smo organizirali avtobusni prevoz, ki ga je financirala ZVVS, mi pa smo poskrbeli za sendvič in pijačo iz Radenske d.d., za kar jim gre posebna zahvala.
 
Udeleženci in mentorji so izrazili zadovoljstvo in se zahvalili vsem nam, ki smo skupaj z njimi realizirali ta ogled. Posebej so izrazili interes, da s predavanji na OŠ nadaljujemo, saj je to pravi projekt za domovinsko vzgojo mladih.
 
V imenu predsedstva OZ VVS G.Radgona
Niko Brus