Ministrica za obrambo je bila na proslavi ob 20. obletnici osamosvojitvene vojne v Gornji Radgoni

p20110704_7Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič se je v nedeljo, 3. julija, v Gornji Radgoni udeležila proslave ob 20. obletnici osamosvojitvene vojne. Pri spominskem obeležju Nikoli več na Maistrovem trgu v Gornji Radgoni je skupaj z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske mag. Alojzom Šteinerjem ter županom Občine Gornja Radgona in poslancem Državnega zbora Antonom Kampušem položila venec. Venec k spominskem obeležju so položili tudi predstavniki veteranskih organizacij Sever, ZVVS in ZSČ.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Gornja Radgona in poslanec Državnega zbora Anton Kampuš ter ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je bila slavnostna govornica. »Danes imam privilegij biti z vami tu v miru, svobodi. Imamo privilegij, ko si lahko rečemo – tako kot piše na vašem spomeniku – nikoli več. Ampak ta nikoli več pomeni nikoli več brezbrižnosti, vojne, hudobije, maščevanja, zla in vsega tistega, kar prihaja zraven z vojno. Ta nikoli več naj bo tudi odgovor vsem tistim, ki želijo pozabiti ali se ne spominjajo več vsega tistega, kar je doživljala naša Gornja Radgona pred dvajsetimi leti. Zato je meni v čast biti danes tukaj z vami,« je med drugim povedala ministrica. Izrekla je tudi hvaležnost vsem borcem v Gornji Radgoni in hkrati poudarila pomembnost pripravljenosti na pogajanja z nasprotnikom, saj so bili tudi na drugi strani ljudje. »Tudi njih je bilo treba obraniti pred morijo vojne in vi ste to uspeli,« je še poudarila ministrica za obrambo.

V spremljajočem kulturnem programu so nastopili tudi glasbeniki Orkestra Slovenske vojske in Pihalni orkester Gornja Radgona, proslavo pa je popestril t. i. show program Garde Slovenske vojske.

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič si je v Osnovni šoli Gornja Radgona ogledala razstavo, ki je bila posvečena 20. obletnici vojne za Slovenijo in se vpisala v knjigo gostov.

Zvočna posnetka (MP3):

Objavljeno na spletnem portalu RS MO 

Foto: Borut Podgoršek, MORS