Novo vodstvo Pokrajinskega odbora ZVVS-Pomurje

Zamenjava predsednikov PO ZVVS Pomurje, 2014V Lendavi so člani Pokrajinskega odbora Zveze vojnih veteranov za Pomurje-PO ZVVS Pomurje potrdili novo vodstvo, ki je povezovalni organ vseh štirih Območnih Združenj Veteranov vojne za Slovenijo iz Gornje Radgone, Murske Sobote, Ljutomera in Lendave. Pokrajinski odbor po novem sestavljajo predsedniki območnih združenj in en član predsedstva, pokrajinski predsednik je po funkciji tudi član Predsedstva Zveze Veteranov Slovenije.

Novoizvoljeni predsednik je postal Branko Bratkovič iz OZ VVS Lendava, ki je nasledil Nikolaja Brusa iz OZ VVS Gornja Radgona. Brus je v štirih uspešnih letih svojega mandata poskrbel za prepoznavnost in veljavo združenja v Pomurskem okolju ter na nivoju države. Bil je aktiven v TO Gornja Radgona takoj  po odsluženju vojaškega roka od leta 1972. V času vojne 1991 je bil v proti diverzantskem vodu namestnik poveljnika. V veteranske vrste je stopil takoj po ustanovitvi Območnega združenja OZVVS Gornja Radgona 1996 leta, leta 2007 izvoljen za podpredsednika OZVVS Gornja Radgona, od leta 2010 dalje pa predsednik PO ZVVS Pomurje in tudi član predsedstva ZVVS. Svoje poslanstvo je vedno videl v povezovanju, prisotnosti na večini dogodkov, ki so se zvrstili v obdobju 2010-2014 v Pomurju, pri sosedih v Vzhodnoštajerski pokrajini in na zveznem nivoju…

Za svoje izjemno delo je Niko nedavno prejel visoko priznanje ZVVS-RED II. stopnje, v zahvalo za ves trud in odgovorno opravljeno delo pa so mu dosedanji člani PO Pomurja predali priložnostno darilo tudi na zadnji 15. seji v Lendavi.

Besedilo, posnetek: Dani Mauko