Porabski Slovenci od Malega do Velikega Triglava

IMG_3519Za nami je uspešna I. etapa zahtevnega pohoda prijateljev, Porabskih Slovencev, ki so jo začeli 15. junija 2015 ob 7.00 uri. Pot jih je vodila iz domačih Andovec preko Martinja, Grada na Goričkem do mejnega prehoda v Cankovi in do Gornje Radgone.V Martinju so jih prevzeli veterani OZVVS Murska Sobota (Smodiš-Recek) in jih spremljali do Gornje Radgone preko Avstrije, kjer smo jih ob 16.30 uri sprejeli člani OZVVS iz Gornje Radgone (Brus, Kuzmič, Perša, Kaučič) in OZSČ Gornja Radgona (Žalodec, Vaupotič in praporščak).
Ob predaji sem se zahvalil Ivanu Smodišu,  ki je skupino vodil od Grada do Gornje Radgone. Takoj po spoznavnem pozdravu smo skupno položili cvetje na Spominsko obeležje “SOLZA-NIKOLI VEČ” v prisotnosti praporščakov s praporji iz obeh združenj. Po krajšem ogledu in razlagi pomembnih dogodkov iz Osamosvojitvene vojne 1991, smo jim pripravili dobro kosilce s pijačo v Gasilskem domu v Podgradu, kjer smo se zadržali do 17.45 ure in se nato odpravili proti Konjišču, kjer nas je pričakal župan občine Apače-Franc Pižmoht. Ogledali smo si prekrasen rekreacijski center, od prijateljev iz Porabja izvedeli marsikatero novost in popili kavico z odličnim borovničevcem. Po zahvalnem pozdravu smo pot nadaljevali proti Tratam in tja prispeli ob 18.55 uri. V imenu obeh združenj sem jih predal kolegom iz Vzhodno štajerske pokrajine, Venčeslavu Ogrincu. Porabski Slovenci bodo prespali  v telovadnici OŠ Sladki Vrh in pot nadaljevali 16. junija ob 06.00 uri zjutraj proti Mariboru.
Z željo, da uspešno in varno zaključijo to zahtevno pot, smo se od njih poslovili in sprejeli vabilo,da jih obiščemo 18.julija letos.

V imenu organizatorjev poti na območju Gornje Radgone, predsednik OZVVS, Niko Brus

 

Objava na mojkraj.info