Na 7. dnevu OZ VVS Gornja Radgona prikaz »Bojevnik 21. stoletja«

DM2_4327 (1)Območno združenje vojnih veteranov za Slovenijo Gornja Radgona je v soboto 28.  maja organiziralo 7. Dan OZ VVS Gornja Radgona. Izpred Osnovne šole v Gornji Radgoni, kjer so spregovorili z dobrodošlico ravnatelj Dušan Zagorc, predsednik organizacijskega odbora Brane Klun in predsednik Združenja Nikolaj Brus, je vodja pohoda Milan Kuzmič predal slovensko zastavo zastavonoši Srečku Šijancu, prapor Združenja Slaveku Raduhi, nato se je na spominsko pot osamosvojitvenih dogodkov-pohod do Turistične kmetije Roškar v Lastomercih podalo 28 pohodnikov in 8 kolesarjev pod vodstvom Mihe Straha, ki so ob spominskem obeležju v Radencih prižgali svečo, pohodniki pa so se ustavili pri družini Novak v Policah, se okrepčali, pri družini Rautar odžejali z »rdečko«, pri spomeniku Franca Horvata, ki je kot kurir in obveščevalec NOB dne 10. marca 1943 na tem mestu bil ubit pa prižgali svečo.

Na cilju so spregovorili predsednik Brus: «Današnji dan je zopet nekaj posebnega. Je že sedmi dan za spomine izpred 25 let, ki ostaja tradicionalen. Pogumni udeleženci pohoda so dokaz, da se z voljo, s požrtvovalnostjo da marsikaj premagati saj so se kljub visoki vročini podali na pot«  je dejal ter  nanizal večje aktivnosti dogodkov iz programa OZ VVS, ki je zelo pester.

Pozdravil je navzoče, med drugim tudi predsednika OZ SČ Gornja Radgona Štefana Žalodca, županom občine Radenci-Janku Rihtariču, Apače-Francu Pižmohtu ter Gornja Radgona-Stanislavu Rojku pa ob pomoči častnega predsednika OZ Jožeta Makovca predal v zahvalo za vsestransko pomoč občin simbolično darilo, majico, telovnik ter kapo z logotipom OZ VVS Gornja Radgona.

Župani so pohvalili organizacijski odbor in vodstvo združenja, ter omenili, da ni prav kar se zadnje čase dogaja v Sloveniji v zvezi z dogodki v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Vodja športnih tekmovanj prof. Brane je opisal športne discipline. Sledilo je družabno srečanje ter tekmovanje v pikadu, v streljanju z zračno puško, šahu, metu bombe, ribiči so tekmovali že od jutra.

Številnim zbranim so pripadniki 72 BK/POČ-protioklepne čete iz Vojašnice v Murski Soboti predstavili bojno in zaščitno opremo »Bojevnik 21. Stoletja«:  Avtomatska puška F2000S, okvir za strelivo 7x, zaščitna maska M 95, čelada, čutara, oprtnik, sanitetna torbica SK 2A, lopatka, nahrbtnik, bivak.

[gview file=”http://www.gornjaradgona.zvvs.si/wp-content/uploads/2016/05/7.-DAN-OZVVS-rezultati-2016.docx”]

Foto: Dani Mauko

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”private_user_album” uid=”116190835973424159650″ ualb=”6290118521639227377″ authkey=”Gv1sRgCIHp5MSykYOXiwE” imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”320″ num=”100″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]