Srečanje veteranov v Lastomercih

Vsako leto, tokrat že osmič zapovrstjo, se dobivamo veterani našega združenja v Lastomercih na Turistični kmetiji Roškar. Namen srečanja je druženje in tudi to, da preskusimo naše sposobnosti v raznih športnih igrah. Res je, vsako leto smo starejši in vsako leto  tudi naše fizične sposobnosti  usihajo. Določenim športnim panogam smo se zato odpovedali na primer nogometu. So pa ostale vse ostale, ki smo jim priča že od prvega srečanja. Tako so se že zgodaj zjutraj ob ribniku pod Roškarjevo domačijo zbrali ribiči in na ta način prvi odprli celodnevno srečanje. V prelepem, sončnem dopoldnevu so tudi ribe dobro prijemale in ulov je bil po pričakovanju dober. Ob 12:00 uri so se tradicionalno pred osnovno šolo v Gornji Radgoni zbrali pohodniki. Pozdravila sta jih predsednik združenja Nikolaj Brus in  predsednik organizacijskega odbora športnih iger Brane Klun.  V spremstvu ekipe Rdečega križa iz Gornje Radgone, so se pohodniki podali na pot po trasi skozi Črešnjevce do Vinske kleti Margite in Milana Kolariča v Policah. Milan, ki je tudi naš član, je za pohodnike pripravil pogostitev, dobro kapljico in jedi z žara. Noben od pohodnikov poti ni nadaljeval ne žejen, ne lačen. Margiti in Milanu hvala za vse dobrote. Proti koncu poti so se pohodniki, tako kot vsako leto, ustavili še pri spomeniku partizanskega kurirja Franca Horvata, ki so ga Nemci ubili pred koncem vojne v Policah. Na cilj so pohodniki prispeli nekaj čez 15:00 uro. Pohodnike in vse prisotne je pozdravil predsednik združenja OOZVVS Gornja Radgona Nikolaj Brus in vsem zaželel prijetno druženje in športnih uspehov. Še posebej je pozdravil ugledne goste med njimi avstrijskega brigadirja Josefa Paula Puntigama, ki je v času osamosvojitvene vojne v Sloveniji poveljeval posebej ustanovljeni tankovski enoti sestavljeni iz 1600 vojakov, namenjeni čuvanju avstrijske meje pred morebitnimi vdori iz slovenske strani. Pozdravil je tudi župana občine Sveti Jurij Miroslava Petroviča, predsednika ZSČ dr. Alojza Štajnerja, poveljnika 72. brigade polkovnika Franca Koračina in ostale. Popoldanski sončni dan je kar hitro mineval ob metanju pikada, igranju šaha, metanju bombe in streljanju z zračno puško. Iz kuhinje Roškarjeve domačije je ves čas prijetno dišalo in ob dobrem bograču, gibanici  in dobri kapljici je druženje  hitro minevalo. Med tem je zanimivo demonstracijo prikazala Davorka Makovec iz ekipe Rdečega križa. Zelo nazorno in detajlno  smo spoznali kako oživljati poškodovanca z masažo srca in umetnim dihanjem, to kar bi dejansko moral znati vsak občan. 

In tik pred večerom nas je predsednik organizacijskega odbora Brane Klun seznanil z rezultati tekmovanj. Zmagovalcem je skupaj s predsednikom združenja podelil  zaslužene pokale.

Druženje veteranov je bilo prijetno. Zbralo nas se je okrog 110 udeležencev. Zadovoljni smo se vrnili domov, natovorjeni z darili, ki smo jih prejeli na srečelovu, ki so ga pripravile naše vrle “veteranke” z Milanom Kuzmičem na čelu. Vsem članom organizacijskega odbora čestitke ob uspešno izvedenem 8. druženju v Lastomercih. Vidimo se naslednje leto!

  

 

Fotogalerija – Martin Novak

 Fotogalerija – Dani Mauko

 

Rezultati športnih tekmovanj: 

TEKMOVANJE V RIBOLOVU

mesto tekmovalec rezultat v kg
1.        ČEH ANTON 23,91
2.        HORVAT BOJAN 15,68
3.        VARGA LEON 13,26

 

Skupni ulov:   96,61 kg

Nastopilo je:   10 tekmovalcev

PIKADO

mesto tekmovalec točk
1.        ČEH ANTON 418
2.        SLEKOVEC FRANC 378
3.        HORVAT BOJAN 351

 

Nastopilo je :    22 tekmovalcev (3 so tekmovali izven konkurence)

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

mesto tekmovalec rezultat
1. STOLNIK ZDRAVKO 84
2. ZEMLJUIČ JOŽE 73
3. SRT MIRAN 69

 

Nastopilo je:    13  tekmovalcev

 

ŠAH

mesto tekmovalec točk
1. ZVER FRANJO 3
2. KOREN MIRKO 1
3. KAUČIČ MILAN 1

 

Nastopili  so 4  tekmovalci

               MET BOMBE

mesto tekmovalec točk
1. PERŠA MATJAŽ 28
2. KUZMIČ MILAN 24
3. SRT MIRAN 22

 

Nastopilo  je :  17  tekmovalcev  od tega 10 članov (ostali so tekmovali izven konkurence)