Štiriletni predsedniški mandat Zveze vojnih veteranov Slovenije-ZVVS ponovno generalmajorju Ladislavu Lipiču-priznanja tudi članom OZ VVS Gornja Radgona

DM7_4460V Dominikanskem samostanu na Ptuju so delegati območnih združenj iz vse Slovenije ter člani predsedstva na volilnem glavnem zboru podali pregled minulega dela ter izvolili novo vodstvo ZVVS.
Ob petju himne vokalnega Kvarteta Toti štirje iz Dornave in prihodu praporščakov vseh OZ (Matjaža Perša praporščak PO VVS za Pomurje) ter po izvedenem simbolno veteranskem dejanju »Miru – svobode – neuklonljivosti – zmage – ponosa – spomina – opomina«, sta zbrane pozdravila gostitelja, predsednik OZ VVS Ptuj Vlado Žgeč in župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar, predsednik ZVVS Ladislav Lipič pa je v svojem pozdravnem nagovoru povedal, da se je lansko leto bistveno spremenil odnos resornega ministrstva do vprašanj veteranov, tradicionalno sodelovanje s Slovensko vojsko je pohvalno saj razumejo poslanstvo vojnih veteranov in ga prenašajo na pripadnike SV.
Zahvalil se je za dobro sodelovanje tudi predsedniku Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomažu Času pa tudi vsem ostalim predstavnikom veteranskih in domoljubnih organizacij. Zbrane so nagovorili še ministrica za obrambo Andreja Katič,  načelnik GŠSV dr. Andrej Osterman, predsedniki ZPVD Sever dr. Tomaž Čas, ZZB za vrednote NOB dr. Tit Turnšek. Govorili so o umiku obtožnice zoper nekdanjega generala JLA Berislava Popova, o oceni predsednika republike in vrhovnega poveljnika SV Boruta Pahorja o slabi pripravljenosti Slovenske vojske, ki je za delovanje v krizi ali vojni SV ocenil z nezadostno oceno, Lipič pa je poudaril, da nacionalna obramba ni le stvar obrambnega ministrstva.

Za pomemben prispevek pri širjenju in seznanjanju o pomenu vojnih veteranov so bila podeljena odličja tudi članom iz našega OZ VVS Gornja Radgona. Zlate plakete ZVVS so prejeli Nikolaj Brus, Daniel Mauko, Anton Pintarič, Red III. stopnje pa Franc Zemljič, Dušan Zagorc, Jožef Makovec, Silva Kuzma.
V drugem, delovnem delu volilnega glavnega zbora je predsednik Lipič predstavil bistvene aktivnosti iz leta 2015, generalni sekretar Mitja Jankovič je podal Finančno poročilo, predsednik NO ZVVS Danijel Božič pa poročilo NO ZVVS.
Za mandatno obdobje 2016-2020 so delegati za predsednika ZVVS ponovno izvolili generalmajorja Ladislava Lipiča, za podpredsednike Danijela Božiča, Marjana Grabnarja in Venčeslava Ogrinca. Generalmajor Lipič se je vsem dosedanjim predsednikom in članom predsedstva zahvalil za dobro sodelovanje, v imenu vseh novoizvoljenih pa za zaupanje z zagotovilom, da bodo tudi v bodoče dobro delovali.

Besedilo, posnetki: Dani Mauko

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”private_user_album” uid=”116190835973424159650″ ualb=”6277572254352429777″ authkey=”Gv1sRgCNW2w6ulubLN-QE&hl=sl” imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”320″ num=”100″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]