Učna ura v Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih

OZ VVS Gornja Radgona je 22. maja 2019  v dveh šolskih urah na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih ponovno organizirala predstavitev dogodkov iz Osamosvojitvene vojne 1991. Predavanje je bilo namenjeno dijakom zaključnih letnikov. Izvedel ga je major Zdravko Stolnik v prisotnosti Matjaža Perša. V uvodu jih je pozdravil tudi predsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus.
 
Prehitro je minilo za dijake zanimivo izvajanje in predstavitev o borbenih aktivnostih na področju UE Gornja Radgona, kjer je bila v obrambo vključena Teritorialna obramba in takratna Milica ter vse ostale strukture. Že v petek, 24.maja smo za vse te  dijake organizirali 4 urno strokovno exkurzijo v Vojašnico General Maister v Mariboru, ogledom Kadetnice, ogledom razstave o Osamosvojitveni vojni 91, ogledom bogate zbirke orožja in ob zaključku še bojnih vozil-SVARUN, ta T-55 itd. Gostiteljem smo se zahvalili za vzorno vodenje. Za vse dijake, mentorje in spremljevalce smo pripravili bogate sendviče in pijačo iz Radenske-Kofole. Tako kot pri vseh do sedanjih ekskurzijah, je pred Kadetnico tudi s to skupino narejena  skupinska fotografija in srečanje zaključeno s poveljevanjem praporščaka Matjaža Perše  “mirno” in pozdravom “Za koga? Za Slovenijo”.  
 
Besedilo in foto: Niko Brus
 
Ob tej priložnosti se zahvaljujem ZVVS, predsedniku in predsedstvu za finančno podporo tem aktivnostim, ki je bilo izkazano v obliki avtobusnega prevoza.
 
NAJ NE BO POZABLJENO!