2.dan OZVVS Gor.Radgona v Kmečkem turizmu Roškar v Lastomercih

Območno združenje vojnih veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona je v soboto organiziralo 2. Dan OZ VV Gornja Radgona. Od nekdanje stražnice v Gornji Radgoni, kjer je bilo v osamosvojitveni vojni leta 1991 poveljstvo TO se je na spominsko pot-pohod do Turistične kmetije Roškar v Lastomercih podalo 35 pohodnikov in 13 kolesarjev.
Na cilju so spregovorili predsednik OO Niko Brus, sicer predsednik Pomurske organizacije VVS: «Današnji dan je nekaj posebnega. Je drugi dan, ki bi moral biti boljši od prvega, je dan za spomine, dan za opomin, je dan, ki mora ostati tradicionalen, je sončen poletni dan, ko v tem idiličnem kraju pri prijazni domačinki Simoni pričenjamo današnje druženje povezano z mnogimi aktivnostmi…Naj se igre pričnejo«, predsednik organizatorja Jože Makovec, poslanec Državnega zbora, radgonski župan Anton Kampuš: »Veteranska organizacija je lahko vzor marsikateremu društvu bivše radgonske občine«.
Nekaterim članom so bile podeljene članske izkaznice, priznanja generala Maistra, medalje za hrabrost, medalje narodne zaščite, Bojan Erlih, član predsedstva  ZVVS in predsednik komisije za kadrovska in statusna vprašanja pa je prejel za požrtvovalno delo srebrno plaketo ZVVS.
Moderator prireditve prof. Dušan Zagorc je nato na prizorišče povabil prof. Braneta Kluna, vodjo športnih tekmovanj-pričelo se je tekmovanje v malem nogometu (za zmagovalno ekipo MORS Slovenske vojske je igral tudi generalmajor Alojz Šteiner, načelnik generalštaba Slovenske vojske) med ekipami MORS, veterani OZ VV Gornja Radgona ter ekipo veterani Zbigovci ZORO, tekmovanje v pikadu, v streljanju z zračno puško. Med 16.-timi ribiči, ki so skupaj nalovili 119, 5 kg rib je z 16, 54 ulovljenimi ribami  pripadlo 1. mesto Jožetu Kranjcu. Sledilo je družabno srečanje.

Rezultati tekmovanj

 

Fotoalbum Zapisal: Dani