Odkritje spominske plošče “Hranili orožje” v Lastomercih

“Ni naključje, da smo se veterani OZ VVS Gornja Radgona prav danes ob prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti odločili za odkritje te spominske plošče. Posebej še zato, ker je to eden od največjih praznikov, ko so nas v letu 1991 nekatere države sveta že priznale. Bili ste med tistimi, ki ste si takrat upali in imeli dovolj hrabrosti prevzeti odgovornost in breme za hrambo eksplozivnih sredstev po koncu Osamosvojitvene vojne 1991 od 05. julija naprej. Takrat mlada država še ni imela 100 % varnostnih zagotovil, še vedno je obstajala možnost za ponovno agresijo JLA na našo mlado domovino.
Prav v ta namen danes odkrivamo to lepo spominsko ploščo na vaši domačiji in bodite ponosni hranitelji le te in domoljubi kot do sedaj. Veterani vojne za Slovenijo iz Gornje Radgone smo vam hvaležni ter vas hkrati zadolžujemo, da skrbite zanjo kakor za takrat skrita eksplozivna sredstva, vendar z razliko, da jo ponosno pokažete vsem mimoidočim, še posebej mladim rodovom.
NAJ NE BO NIKOLI POZABLJENO !”

To je bil kratek nagovor predsednika Območnega združenja ZVVS Gornja Radgona Nikolaja Brusa ob odkritju spominske plošče “Hranili orožje” na domačiji Rudolfa Kurbusa v Lastomercih 12.