28. zbor OZ VVS Gornja Radgona

Gornja Radgona

Jani Kosi, predsednik OZ VVS Gornja Radgona je v soboto 16. marca 2024 sklical v gostilni »Pri Maji«, Jamna, Sv. Jurij ob Ščavnici že 28. zbor veteranov katerega se je udeležilo čez 120 veterank in veteranov iz občin Gornja Radgona, Radenci, Apače in Sv. Jurij ob Ščavnici.

Zbor je skupaj z delovnim predsedstvom uspešno vodil podpredsednik združenja Dušan Zagorc.

Po svečanem prihodu praporščaka Matjaža Perše s praporom združenja, po enominutnem molku v čast umrlim veteranom, je v pozdravnem nagovoru predsednik Kosi izrekel prijazno dobrodošlico županji očine Gornja Radgona Urški Tuš Mauko, županu občine Jurij ob Ščavnici, dr. Andreju Vrzelu, gostom iz nekaterih OZVVS, OZSČ, PVD Sever…, ter povedal, da je združenje veteranov vojne za Slovenijo pomembna platforma za ohranjanje spomina na našo zgodovinsko vlogo ter za skrb za naše potrebe in dostojanstvo; hvaležnost in spoštovanje do prispevka k neodvisnosti naše domovine je neizmerna- pogumna dejanja in žrtve so temelj naše svobode in demokracije. Skupaj gradimo mostove med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo, ki bodo trajali za naslednje generacije, je še dejal.

Uvodoma sta častni predsednik Nikolaj Brus in praporščak Matjaž Perša izvedla "Veteransko simbolno dejanje", podeljene so bile plakete ZVVS, Zahvalne listine ...( v imenu vseh prejemnikov se je zahvalil dobitnik zlate plakete ZVVS Brane Klun).

V delovnem delu zbora so bila podana Poročila za preteklo leto (predsednik Kosi je nanizal večje aktivnosti v minulem letu), program dela za leto 2024 in potrditev delegatov za glavni zbor ZVVS, ki bo letos v Laškem, kjer bosta tudi naša veterana prejemnika Reda III. stopnje ZVVS Matjaž Perša, Andrej Rugole in Milan Kuzmič.

Zbor so nagovorili tudi gosti. Vsi so bili istega mnenja, da so zbori OZVVS Gornja Radgona vedno dobro izvedeni. Hrati so pohvalili medsebojno dobro sodelovanje z željo, da tako ostane v prihodnje. 

Sledilo je družabno srečanje.

Besedilo, posnetki: Dani Mauko