4. Memorial Franca Zemljiča v ribolovu s plovcem v organizaciji OZVVS Gornja Radgona

Segovci

V ribniku Kardinar Andreasa v Segovcih je v organizaciji OZ VVS Gornja Radgona potekal 4. Memorial Franca Zemljiča (po osamosvojitvi prvega predsednika Zveze vojnih veteranov OZ G. Radgona ter kasneje imenovanega za častnega predsednika) v ribolovu s plovcem. Devetnajst tekmovalcev, članov združenja, ki so tekmovali v skladu s Pravilnikom o tekmovanjih v športnem ribolovu s plovcem, je pozdravil častni predsednik združenja Nikolaj Brus, ki je tekmovalcem zaželel dober prijem.

Po štirih urah ribolova sta podpredsednik Dušan Zagorc ter vodja tekmovanja Matjaž Perša podelila spominske medalje-tudi soprogi Anici pokojnega «Frančeka« (prisotne so bile tri hčerke in zeti), prvim trem tekmovalcem še posebne medalje za dober ulov.

Tretje mesto je pripadlo Perša Matjažu - 35,58 kg rib, drugo mesto Đuro Merčniku - 41,66 kg, prvo mesto Leonu Varga - 44,91 kg, ki je prejel tudi prehodni pokal.

Častni predsednik Brus in vodja tekmovanja 13. dneva OZ VVS Gornja Radgona Branko Klun sta ob tej priliki podelila tudi zlato, srebrno in bronasto medaljo, ki so jih prejeli Andreas Kardinar, Drago Grah in Matjaž Perša.

Besedilo, posnetki: Dani Mauko