4. tekmovanje v ribolovu s plovcem za Pomurski pokal 2020 v organizaciji OZVVS Gornja Radgona

Segovci

V ribniku Andreasa Kardinara v Segovcih je 3. 10. 2020 v organizaciji OZVVS Gornja Radgona potekalo 4. tekmovanje v ribolovu s plovcem za Pomurski pokal, ki je bilo posvečeno letošnji 30. obletnici ustanovitve MSNZ v Pomurju. Štiriindvajset  tekmovalcev, osem ekip s tremi člani je tekmovalo v skladu s Pravilnikom o tekmovanjih v športnem ribolovu s plovcem, upoštevajoč vsa pravila NIJZ v danih razmerah.

Po štirih urah ribolova je sledilo tehtanje ulova. V sistemu točkovanja po sektorjih je prvo mesto pripadlo ekipi OZ VVS Gornja Radgona 1 (Matjaž Perša, Leon Varga, Andreas Kardinar), drugo mesto OZ VVS Gornja Radgona 3 (Darko Merčnik, Slavko Mihalič, Vinko Vnuk), tretje mesto ekipa PVD Sever za Pomurje 1 (Igor Klarič, Franc Šaruga, Branko Jerič), 4. mesto OZ VVS Murska Sobota, 5. mesto OZ VVS Ormož, 6. mesto PVD Sever za Pomurje 2, 7. mesto OZ VVS Gornja Radgona 2 in 8. mesto OZ VVS Ljutomer.

Vodja tekmovanja Matjaž Perša, predsednik Nikolaj Brus, ter podpredsednik združenja Milan Kuzmič so vsem sodelujočim podelili spominske medalje, najboljšim trem ekipam pa lične pokale za dober ulov. Največ rib so ulovili Matjaž Perša-19,200 kg, Andreas Kardinar - 17,850 kg in Slavko Mihalič-16,230 kg rib.

Besedilo, posnetek: Dani Mauko