Delegati OZVVS Gornja Radgona na volilnem zboru ZVVS v Laškem

Laško

V soboto 6. aprila 2024 je v Laškem potekal volilni glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Zbora so se udeležili tudi delegati veteranov Območnega združenja iz Gornje Radgone, ki so bili predlagani in potrjeni na zboru združenja v Jamni: Janez  Kosi, Niko Brus in Martin Novak. Delegate so  spremljali še praporščak Matjaž Perša s praporjem Pokrajinskega združenja Pomurje, fotograf Dani Mauko in prejemnik priznanja ZVVS Andrej Rugole.

Zbora so se udeležili nekateri visoki gostje, med njimi najpomembnejši Minister za obrambo  Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru izrazil veliko zahvalo vsem veteranom za hrabrost, ki so jo izkazali v osamosvojitveni vojni. Dejal je, da se v naši sredini zmeraj počuti zelo dobro in prihaja na vse naše prireditve z velikim zadovoljstvom.

Po krajšem kulturnem programu je sledila podelitev priznanj. Med prejemniki priznanj so bili tudi trije naši člani Andrej Rugole, Matjaž Perša in Milan Kuzmič. Vsi trije so za zasluženo delo v Območnem združenju in širše prejeli medaljo ZVVS Red III. Stopnje.  Milanu se bo medalja izročila kasneje, ker se zbora ni mogel udeležiti.

V nadaljevanju je sledil delovni del zbora na katerem so prebrana in potrjena poročila, v določenih členih spremenjen statut zveze in predlagan načrt dela za leto 2024. Po 4-letnem obdobju so potekale volitve na katerih smo delegati ponovno izvolili za predsednika ZVVS dosedanjega predsednika Ladislava Lipiča in za podpredsednike: Slavko Malešič (OZVVS Bela krajina), Božo Majcen (OZVVS Zasavje), Vlado Žgeč (OZVVS Ptuj) in Jožko Člekovič (OZVVS Ajdovščina-Vipava).

Besedilo in fotografije:
Martin Novak