Obisk veteranov iz Zg. Gorenjske

Gornja Radgona

Ob 30. obletnici osamosvojitvene vojne za Slovenijo so vojne veterane Območnega združenja Gornja Radgona počastili s svojim obiskom veteranke in veterani iz OZ VVS Zgornja Gorenjska.

V parku osamosvojitve v Radencih sta zbrane nagovorila predsednika OZ VVS Gornja Radgona Nikolaj Brus in Zg. Gorenjska Janez Koselj, ob spremljavi harmonikarja in zborovodje, častnega občana občine Bled Franca Podjeda je nekaj domoljubnih pesmi zapel Veteranski pevski zbor. V prisotnosti praporov OZ VVS Gornja Radgona (Matjaž Perša), Zg. Gorenjska (Bojan Lemut) in Jesenice (Slobodan Ilić) sta Brus in predstavnik gostov pri spominskem obeležju Alojzu Gaubetu, civilni žrtvi vojne za Slovenijo prižgala sveči.

Avtobus z gosti med katerimi je bil tudi blejski župan Janez Fajfar je odpeljal v Gornjo Radgono kjer je pri spominski plošči na zgradbi Partizanske ceste Dušan Zagorc, član predsedstva, vojni veteran, nekdanji ravnatelj zbranim orisal življenjsko pot slovenskega pisatelja, popotnika, psihologa iz Rečice pri Bledu, ki so ga žal 28. junija 1991 pokosili rafali iz mitraljeza JLA.

Z gostitelji, častnim predsednikom Jožetom Makovcem, praporščakom Matjažem, Dušanom in Andrejem Rugoletom so obiskali tudi spominski park pri obeležju Nikoli več ter Alejo velikih, na sejmišču pa prisostvovali predavanju majorja Zdravka Stolnika in ogledu filma o vojni 1991 v Gornji Radgoni.

Dani Mauko