Predstavitev Zbornika - Ravnanje s prebeglimi in ujetimi pripadniki ter zbirni centri med osamosvojitveno vojno v Pomurju 1991

Murska Sobota

Dan pred državnim praznikom Dnevom suverenosti 24. oktobra 2023 so v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, vsa pomurska območna združenje veteranov vojne za Slovenijo in območna združenja slovenskih častnikov ob postroju praporščakov pripravile slovesnost, predstavitev zbornika "Ravnanje s prebeglimi in ujetimi pripadniki ter zbirni centri med osamosvojitveno vojno v Pomurju 1991".

Zbornik so predstavili urednik Drago Ribaš, predsednik Policijskega veteranskega društva »Sever za Pomurje«, recenzent dr. Alojz Šteiner in odgovorni urednik Milan Osterc. Slavnostni govornik je bil major Anton Kosi, predsedujoči Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja. Odlomke iz zbornika, ki ga je spisalo 29 avtorjev in obsega skupaj 285 strani ter 57 avtentičnih dokumentov je interpretirala Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi iz Policijske uprave Murska Sobota.

Zbrane je pozdravil tudi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo general Ladislav Lipič, ki je ob državnem prazniku, Dnevu suverenosti prisotnim čestital in izrekel zahvalo za izborjeno suverenost naše domovine Republike Slovenije.

Slovesnost sta popestrili učenki Glasbene šole Murska Sobota, Neža Sedonja in Lucija Kastelic ob klavirski spremljavi Tijane Stojanović.

Besedilo, posnetki: Dani Mauko