Športna enota SV v Gornji Radgoni

Gornja Radgona

Danes 10. 11. 2022 nas je obiskala Športna enota Slovenske vojske, ki je trenutno na usposabljanju v vojašnici Rodovskega bataljona v Murski Soboti. Enoti je poveljeval praporščak Iztok Arbajter. 

Goste sta pričakala Nikolaj Brus predsednik OZ VVS Gornja Radgona in Milan Kuzmič podpredsednik OZ VVS Gornja Radgona. Po položitvi cvetja na Spominsko obeležje »Nikoli več« na Maistrovem trgu v Gornji Radgoni, ob prisotnosti praporščaka Matjaža Perše s praporjem združenja, so gostje svojo učno uro nadaljevali v mestu z ogledom nekaterih točk delovanja enot TO in  prostovoljcev v času osamosvojitvene vojne 1991. V prostorih gasilskega društva je goste pričakal veteran Zdravko Stolnik, ki vojne dogodke natančneje prikazal z 90 minutno predstavitvijo in zaključil z ogledom filma »Gornja Radgona 1991 – mesto heroj«.

Ob poslovitvi je Nikolaj Brus gostom zaželel v prihodnje številne uspešne športne dogodke v  in jim podelil zastavo združenja OZ VVS Gornja Radgona. Poveljujoči je v zahvalo na uspešno preživeti dan vsem prisotnim veteranom podelil spominski kovanec Športne enote SV.

 

Martin Novak