Svečana podelitev spominskih medalj v Gornji Radgoni

Gornja Radgona

Območno združenje Gornja Radgona je 12. maja 2023 v Veliki dvorani PGD Gornja Radgona organiziralo dodatno svečano podelitev spominskih medalj ob 30 letnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije opravilo. Na podelitev je bilo povabljenih 80 članov združenja iz vseh štirih občin za katere združenje do pred kratkim ni imelo podatka o njihovem statusu vojnega veterana. Vsi ti veterani bi morali prejeti medalje v Mariboru, vendar se je predsedstvo odločilo, da medalje raje podeli bližje in »na domačem terenu«.

Podelitve se je udeležile 50 članov. Po prihodu praporščaka in odigrani himni je prisotne pozdravil predsednik OZ VVS Gornja Radgona Jani Kosi, ki je v svojem govoru izpostavil domoljubje in se prejemnikom medalj zahvalil za dejanja v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Sledilo je svečano veteransko dejanje, ki sta ga izvedla Nikolaj Brus, častni predsednik OZ VVS Gornja Radgona in Matjaž Perša, praporščak OZ VVS Gornja Radgona.

Spominske medalje sta podelila predsednik Jasni Kosi in častni predsednik Nikolaj Brus ob pomoči Milana Kuzmiča in Marjetke Čuk.

Na kraju svečane podelitve je predsednik združenja vse prisotne povabil na druženje in zakusko v predprostor Velike dvorane, kjer so članice združenja pogostile udeležence.

Še enkrat čestitke vsem prejemnikom medalj.

 

Besedilo: Martin Novak
Foto: Dani Mauko