Svečanost v Središču ob Dravi

Gornja Radgona

V dvorani Sokolana v Središču ob Dravi so člani OZVVS Ormož v sodelovanju z OZ SČ Ormož pripravili prireditev s katero so zaznamovati 55. letnico TO in 30. letnico ZVVS. 

Ob postroju praporščakov OZ VVS Ormož, Ljutomer, Gornja Radgona, Maribor, Ptuj, Ruše, Lenart, Slovenska Bistrica, PVD SEVER Maribor, OZSČ Ormož, Slovenska Bistrica in Ljutomer je zbrane pozdravil župan Toni Jelovica. Slavnostni govornik je bil podpredsednik ZVVS brigadir Venčeslav Ogrinc. Spregovorili so še predsednik ZVVS, generalmajor Ladislav Lipič- vzpostavitev in razvoj ZVVS, predsednik OZSČ Ormož Ernest Pleh, podpredsednik OZVVS Ormož Dušan Bombek, nekdanji komandant OŠTO Ormož Mirko Novak, nekdanji pripadnik TO Pomurja in VŠP generalmajor dr. Alojz Šteiner, veterana Ivan in Franc Puklavec.

Domoljuben in k miru usmerjen kulturni program so popestrili pevski zbor in folklorna skupina iz OŠ Središče ob Dravi ter Trobilni kvartet Kulturnega društva Ormož.

Prireditev je povezoval predsednik OZ VVS Ormož Miran Fišer, ki je povedal, da so bili Središčani v času vojne ob slovenski osamosvojitvi pomembni pripadniki TO in obrambnega sistema. 

Svečanosti smo se udeležili tudi člani iz OZ VVS Gornja Radgona s predsednikom Janijem Kosijem.

Besedilo, posnetki: Dani Mauko