Veterani Gornje Radgone na Pokljuki

Pokljuka

Tako kot vsako leto se je  tudi letos dne 9. julija 2022 skupina veteranov iz OZ VVS Gornje Radgone udeležila na Pokljuki zaključka spominskega pohoda veteranskih organizacij na Triglav. Ta tradicionalna prireditev tokrat poteka že 36-tič v spomin in počastitev partizanskih patrulj leta 1944 in izobešanja slovenske zastave na vrhu Triglava leta 1991. Prireditev vsako leto organizirajo  Združenje borcev za vrednote NOB Radovljica, Odbora veteranskih organizacij Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever ter Zveza slovenskih častnikov. 

V povorki praporjev je sodeloval tudi naš praporščak Matjaž Perša, ki je nosil prapor PO ZVVS Pomurje.

Svečani govornik je bil Milan Kučan, ki je poudaril pomen ohranjanja spomina na dejanje slovenskih partizanov, ki si ga želijo nekateri iz desnice izločiti iz spominjanja Slovencev. Prav tako je izrecno obsodil vsako potezo Vladimirja Putina v vojni z Ukrajino. Rešitve za mir je treba iskati s pogovori in dogovorom, je dejal.

Naš prporščak Matjaž je bil, tako kot običajno tudi voznik delegacije veteranov iz Gornje Radgone. Letošnje potovanje na Pokljuko je bilo še posebej svečano, saj sta med potniki dva veterana tega dne proslavljala svoj rojstni dan, ki sta v zadovoljstvo vseh pot domov temu primerno popestrila z veliko več postanki kot običajno smiley

Vinko in Matjaž, še enkrat vse najboljše!