Zimski Miklavžev tradicionalni veteranski pohod od Odranec do Beltinec in nazaj

Beltinci

V soboto, 7. decembra sta Območni združenji slovenskih častnikov (predsednik Robert Lenarčič) in veteranov vojne za Slovenijo (predsednik Ljubo Dražnik) Lendava, organizirali tradicionalni zimski Miklavžev pohod. Nekaj čez 80 pohodnikov (med njimi je bila tudi delegacija združenja iz Marcalija, tisztelt kepviseloi a Marcali Bajtarsi Egyesület Madžarska, iz OZVVS Gornja Radgona predsednik Nikolaj Brus, podpredsednik Milan Kuzmič s soprogama, član predsedstva Dani Mauko), se je zbralo v Centru kulturne dediščine v Odrancih ob potoku Črncu ter se po dobri kapljici ob meglenem vremenu podalo na okoli 6 km dolgo krožno pot v smeri Beltincev.

Sekretar OZSČ Branko Bratkovič in njegov brat Vlado sta med potjo spregovorila o kulturni dediščini Odrancev, o geoloških spremembah in dogodkih, ki so se odvijali na tem območju v polpretekli zgodovini.

Po pohodu je v Centru bil ogled potočnega mlina, muzeja kovaštva in žganjekuhe, lesenih skulptur, ki jih je naredil kiparski umetnik Stanko Anžel iz Malečnika ter seveda družabno srečanje.

Besedilo, posnetek: Dani Mauko