ZVVS minister Šarec podelil zahvalo in kipec generala Rudolfa Maistra

Ljubljana

V prostorih Ministrstva za obrambo v Ljubljani je na svečanosti minister za obrambo Marjan Šarec Zvezi veteranov vojne za Slovenijo podelil Zahvalno listino in kipec generala Rudolfa Maistra, ki ju je prevzel predsednik ZVVS Ladislav Lipič, generalmajor v pokoju, nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske.

Po odigrani himni orkestra Slovenske vojske se je minister Šarec zahvalil veteranom osamosvojitvene vojne 1991 za odlično sodelovanje z ministrstvom, za pomoč pri ohranjanju spomina in zgodovinskih vrednot na slovensko osamosvojitev ter širjenje zavesti mlajšim generacijam. V nagovoru je omenil tudi praznik Državnosti, ki smo ga praznovali pred nedavnim in dejal, da le tega ne bi bilo, če takrat ne bi v roke vzeli orožja in se zoperstavili  dosti močnejšemu agresorju JLA in nekateri so pri tem darovali celo svoja življenja. Dvoletno sodelovanje z veteransko organizacijo mu je bilo v čast, v zadovoljstvo, vesel je, ker se je čutil sprejetega. S prisotnim državnim sekretarjem Rudijem Medvedom sta z veseljem delala za veterane, si prizadevala pri reševanju problemov, z veseljem prišla na prireditev.

Prejemnik Lipič se je v imenu veteranov zahvalil za prejeto, poudaril pomen sodelovanja med Ministrstvom za obrambo, Slovensko vojsko in Zvezo veteranov vojne za Slovenijo ter za vso pomoč in razumevanje v vseh letih dobrega sodelovanja. Zveza veteranov se bo še naprej trudila za ohranjanje spomina na osamosvojitveno vojno in zgodovinskih vrednot in prenašanjem ter širjenjem zavesti mlajšim generacijam. 

Ob tej priložnosti je predsednik Lipič ministru za obrambo Šarcu in državnemu sekretarju podelil UBS ključka na katerem je film z naslovom »Vojna brez sovraštva«.

Slovesnosti smo se udeležili tudi člani predsedstev OZVVS iz Pomurja, iz Gornja Radgone, Ljutomera, Lendave, Murske Sobote.

 

Besedilo, posnetki: Dani Mauko